• Hérault och Béziers

  Den gamla staden Béziers ligger mitt i departementet Hérault, som är uppkallat efter floden med samma namn. Hérault är ett av 13 departement som tillsammans bildar regionen Occitanie, en sammanslagning år 2014 av två regioner som tidigare hette Languedoc-Roussillon och Midi-Pyrénées.

  Hérault ligger ungefär halvvägs mellan Marseille och spanska gränsen med Medelhavet som gräns i söder och Centralmassivet i norr. Béziers ligger ca 70 km sydväst om Montpellier som är huvudstad i departementet.

  Béziers har en gammal stadskärna med många byggnader med vacker arkitektur. Staden har en lång och händelesrik historia som började för mer än 2 700 år sedan.

  Strax söder om Montpellier ligger en internationell flygplats med avgångar till bl.a. Sverige, Norge, Danmark och England. De har också direktförbindelse med flertalet stora franska städer och många dagliga förbindelser till Paris.

  Regionen utvecklas snabbt och flera lågprisbolag har flygningar till Marseille, Montpellier, Nîmes, Perpignan, Carcassonne och Barcelona i Spanien. Ryan Air har flera intressanta alternativ att erbjuda och de utökar regelbundet sin repertoar och är värda att hålla ett öga på. De senaste tillskotten är att ifrån slutet av mars till slutet av oktober så flyger Ryan Air från Skavsta till Béziers. Avgångar 2 gånger i veckan. Även Norwegian flyger till Montpellier under samma period.

  Andra betydande städer i Hérault är Agde, grundad av grekerna, och Sète med den största fiskehamnen i denna del av Medelhavet.

  Motorvägsnätet byggs ut och förbättras avsevärt i vår region och sedan i december 2010 så är det fritt fram på motorvägen A75 ända ner till Béziers som kopplar på sig på A9. Sevärd är viadukten i Millau som öppnades 2004 på denna motorväg. A 75 är en avgiftsfri motorväg som går över Centralmassivet och som erbjuder ett fantastiskt landskap under bilfärden.

  TGV Méditerranée, snabbtågslinjen Montpellier - Paris, 750 km på 3 1/2 timme.

  Vin

  Languedocvinerna har under den senaste 20-års perioden utvecklats avsevärt. Från att främst ha producerat Vin de Table, enklare billiga bordsviner, konkurrerar man nu med de stora franska vindistrikten.

  Områden som Faugères, Saint Chinian, Pic Saint Loup är uppmärksammade. Det finns fler och fler A.O.C, Appelation Originale Contrôlée, en kvalitetsklassificering som tidigare mest var Bourgogne och Bordeaux-viner förunnade. En specialitet just här i regionen är ett vitt vin som heter Picpoul de Pinet, ett torrt smakrikt vin som passar utmärkt till fisk och skaldjur.

  Mat och kultur

  I regionen produceras också mycket grönsaker, honung och olivolja. Under sommarmånaderna kan man inte köra många kilometer utan att träffa på lokala "vid-sidan-om-vägen" marknader. I nästan varje större by har man gatumarknad någon dag i veckan. Marknaden i Pézenas är på lördagar och kan verkligen rekommenderas.

  Fritid

  Under sommarmånaderna lever regionen upp och man finner festivaler lite runt om. I Pézenas har man Mirondela des Arts, en hantverksfestival med gatuteater, musik och utställningar. Staden är också stolt över sin Molière. Den kände dramatikern levde och verkade här under en tid i mitten av 1600-talet.

  I augusti så går den årliga Feria de Béziers av stapeln och då är det fest i staden i flera dagar.

  Det finns gott om härliga stränder och vattnet är både rent och varmt. I regionen stoltserar man med att ha fler än 300 soldagar per år. För de som tycker om bad, segling och andra vattenaktiviteter finns flera paradis längs kusten. Mellan Marseillan och Sète går en lång härlig sandstrand med vanligtvis gott om plats. Fritidsaktiviteterna i regionen erbjuder ridning och kanotfärder. Det finns också en mångfald av fantastiska och spännande vandrings-och cykelleder i hela regionen - i alla svårighetsgrader. Flertalet golfbanor av hög klass och med en rimlig green-fee avgift finns inom en timmes körning.

 • Mer än bara mäklare

  För oss på Franska Hus – FH Propriétés är ett köp av en bostad i Sydfrankrike så mycket mer än ett undertecknande av en bostadsaffär.

  Franska Hus är verksamt sedan år 2003. Under dessa år har vi samlat på oss en massa erfarenheter som vi med glädje delar med oss till våra kunder – både när det gäller köp av fastighet och eftermarknadsservice i form av administration och översättning, tillsyn av hus samt renoveringar.

  Vårt team består utav Ewa Tapper tillsammans med Jenny Malmberg, vi är båda svenskor som talar flytande franska och engelska, och vi har en mycket god kännedom om detta område samt att vi känner väl till den franska mentaliteten då vi båda lever och arbetar i denna region sedan många år.

  Vi arbetar främst med försäljning av fastigheter och med allt vad det innebär från första kontakten med kunderna fram till övertagandet av fastigheten. Vi bistår även kunderna med att öppna bankkonto, teckna hemförsäkring samt att göra ägarbyte för el- och vatten-abonnemang efter förvärvet. Vi har ett nätverk av seriösa kontakter inom fastighetsbranschen, inom byggbranschen såväl som inom bank- och rättsväsende.

  Att köpa ett hus i Frankrike är en spännande resa men kan också vara lite skrämmande. Vi finns här för att hjälpa er genom hela processen från början till slut. Ni har hittat den perfekta regionen i Frankrike, och vi ska göra vårt yttersta för att vara rätt personer att hjälpa er förverkliga era drömmar om att förvärva ett hus i Sydfrankrike.

 • Efter att ha förvärvat en fastighet i Frankrike så känns det med all säkerhet skönt efter att ha genomgått en mangel av fransk byråkrati. För att kunna bibehålla denna känsla så förmedlar FRANSKA HUS – FH PROPRIETES också flertalet tjänster som är förbundna med att äga en fastighet i Frankrike. Vi har lång erfarenhet och ett brett nätverk som vi gärna delar med oss till våra kunder genom att förmedla kontakter inom olika områden:

  • Advokater
  • Notarier
  • Översättare
  • Banker
  • Försäkringsbolag
  • Låneinstitut
  • Skattekonsulter
  • Flyttfirmor
  • Arkitekt
  • Hantverkarfirmor av alla slag
  • Renoveringsfirmor totalentreprenad
  • Uthyrningsfirmor (korttidsuthyrning)
  • Fastighetsskötare
  • Ansökan om ROT och RUT

  Notera att vi endast förmedlar kontakten och att det är därefter en affär mellan er och det anvisade företaget.

By clicking on "I agree", you authorize the use of cookies to ensure you get the best experience on this website.

Learn more I agree